בעולם שמלא באוכל מהיר ומנות ללא ערך תזונתי או רגשי (שניהם חשובים בעיני באותה מידה), אני כאן כדי ללמד אתכם להכין מזון יווני אלגנטי וטעים. אבל למטבח היווני יש עוד יתרון גדול – הוא נחשב בריא יחסית, עם מנות קלילות ועשירות בכל אבות המזון.
רוצים להכיר את כל הסודות של האוכל היווני? הגעתם למקום הנכון.
שמן זית – הכוכב הבלתי מעורער
שמן זית הוא מרכיב עיקרי במטבח היווני, כבר אלפי שנים. הוא עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, שמצאו כי הן מפחיתות את הסיכון למחלות לב. בנוסף, הוא עשיר בנוגדי חמצון, שנלחמים בתהליכים דלקתיים.
טפטוף של הזהב הנוזלי הזה על סלט יווני או מנה של ירקות טריים בגריל, משדרג גם את הטעם וגם את הערך התזונתי של הארוחה שלכם.
ירקות או לא להיות
אם כבר מדברים על סלטים, בואו נדבר על התוצרת הטרייה שמככבת במטבח היווני. מעגבניות בשלות ועסיסיות ומלפפונים פריכים ועד פלפלים מתוקים וזיתים חריפים, מנות יווניות הן חגיגה של שפע.
מרכיבים אלה אינם רק תוספת צבע ופריכות, הם עמוסים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, המסייעים לשמור על מערכת עיכול בריאה ולמנוע מגוון מחלות.
ואיך אפשר לשכוח את עשבי התיבול המדהימים שמוסיפים ארומה ריחנית למנות ומגיעים עם סט משלהם של נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות.
וכמובן, אי אפשר בלי חלבון
המטבח היווני מעדיף בשרים רזים כמו דגים ועופות, לרוב צלויים בגריל או אפויים לשלמות עם מלא עשבי תיבול וכמובן שמן זית.
דגים הם מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, שיש להן תכונות אנטי דלקתיות והן גם שומרות טוב על הלב הרגיש שלנו.
שיטות הבישול של הקולינריה היוונית משמרות את הטעמים והרכיבים התזונתיים הטבעיים של הבשר, בלי להוסיף שומנים מיותרים.
חוויית האכילה המשותפת כדרך חיים
ארוחות יווניות מבוססות המון על ההיבט החברתי. הארוחות נועדו ליהנות מהן לאט ובמתינות, לעיתים קרובות עם משפחה וחברים, מה שמוביל באופן טבעי לפחות אכילה ויותר דיבורים והחלפת חוויות. לכן, חוץ מהתרומה שלו לבריאות הגוף, המטבח היווני תורם המון גם לבריאות הנפש.
סדנת בראנץ' יווני – טעימה מכל הטוב הזה
כל העקרונות האלו מגולמים היטב בסדנת בראנץ' יווני, שבה אני מלמדת אתכם להכין מגוון מאכלים בטעמים נדירים. בסוף הסדנה נשב כולנו יחד מול הנוף המדהים והבריזה המלטפת ונתענג על המנות שהכנתם, עם בוסט של בריאות ותענוג לנשמה, שעושה טעם של עוד.
לסיכום, המטבח היווני מציע איזון מושלם
כל ארוחה מכילה את העקרונות הנפלאים של המטבח הים תיכוני: מזון טרי ומלא, מוכן בפשטות אך במיומנות, עם דגש על מרכיבים צמחיים, חלבונים רזים ושומנים בריאים.
כל מנה מספרת סיפור צנוע של כל הטוב שיש למטבח הזה להציע ואני מזמינה אתכם להכיר ולהתאהב.