דגי אראס אחרי טיגון

דג הארס – הדג המעצבן (והטעים!) של הים התיכון

לצד הדניס והלוקוס היוקרתיים, מסתתר בים התיכון דג צנוע שטעמו משובח לא פחות – דג הארס (סיכן משוייש) המכונה גם "הקומוניסט". הארס הוא סוד כמוס של דייגים ותיקים ואין דייג חופים שלא מכיר אותו, את האתגר שבדייג שלו ואת הטעם הנהדר שלו.

"בכל בוקר כשאני יוצא לים, אני די בטוח שאפגוש בלהקת ארסים," מספר יוסי, דייג ותיק מחוף שדות ים. "זה דג חכם, שלא מוותר כשהוא עולה בחכה, אבל כשאתה מצליח לדוג אותו – זה אושר אמיתי."

דג אראס
דג אראס

האתגר שבדיג

דיג הארס דורש מיומנות מיוחדת. הדג חי בעיקר בקרקעית הים, בעומקים של כמה מטרים בודדים עד כמה עשרות, ומעדיף אזורים חוליים ובוציים. הדייגים שדגים אותו לא נוגעים בו ביד חשופה כי סנפירי הגב והשת שלו מכוסים בקוצים עם רעל שיכול לגרום לכאב חזק ולא נעים בכלל.

מהים לצלחת

טבלאות הגידוד בחוף שדות ים
טבלאות הגידוד בחוף שדות ים
דגי אראס מיד אחרי הדייג
דגי אראס מיד אחרי הדייג
דגי אראס אחרי טיגון
דגי אראס אחרי טיגון בשמן עמוק

למרות שמעטות המסעדות שמגישות אראס (אם בכלל), הדג זוכה לפופולריות רבה בקרב חובבי דגים מושבעים. בשרו הלבן והעדין מתאים למגוון שיטות בישול:

  • טיגון פשוט בשמן זית עם מעט מלח
  • צלייה על הגריל עם עשבי תיבול
  • הכנת מרק דגים עשיר
  • קציצות דגים ביתיות

למה דווקא ארס?

  • ערך תזונתי: עשיר בחלבון, דל בשומן ומכיל אומגה 3
  • טעם עשיר: למרות מחירו הנוח, טעמו אינו נופל מדגים יקרים יותר
  • רב-גוניות: מתאים למגוון רחב של מתכונים ושיטות בישול

טיפים לצרכן

  1. קנייה: אם אתם לא דגים, העדיפו לקנות את האראסים בשעות הבוקר המוקדמות, כשהדגים בשיא טריותם. קחו בחשבון שהמוכרים לא אוהבים לנקות אותו.
  2. אחסון: אם לא מבשלים מיד, שמרו על קירור מתאי
  3. הכנה: הקפידו על הסרת הסנפירים ועל ניקוי יסודי, במיוחד באזור הזימים והבטן
  4. בישול: אל תבשלו יותר מדי – בשר הארס עדין ומצריך זמני בישול קצרים

מבט לעתיד

בעוד מסעדות היוקרה ממשיכות להתמקד בדגים מוכרים יותר, הארס נשאר הבחירה החכמה של מי שמכיר ומבין בדגים. אולי זו בדיוק הסיבה שהוא נקרא "הקומוניסט" – דג של העם, טעים ומזין, שנשאר נאמן לשורשיו הים-תיכוניים.

Scroll to Top
דילוג לתוכן