מסעדת ראיחונה היא למעשה בית האוכל הבוכרי בעיר אשדוד. המסעדה מצליחה להעביר בנאמנות ובמדויק את המסורת הבוכרית ואת חוויית האירוח הלבבית ששמורה לעדה הבוכרית. במסעדה מתקבלים בברכה בני כל העדות. מגיעים אליה ממזרח וממערב וכולם מתקבלים בשמחה ובאהבה. הם נהנים מהמטעמים המיוחדים של המטבח הבוכרי כאשר הכול נעשה ביד אוהבת ומכל הלב. מה שבהחלט מצדיק את השם המיוחד של המסעדה – ראיחונה שפירושו – גן עדן.
מי שהקים את המסעדה אלו הם אלכס ושמעון פולטיאטוב. זוג אחים תאומים ילידי אוזבקיסטן. המסעדה עבורם הייתה הגשמה של חלום. חלום של שיתוף באוכל המיוחד עליו הם גדלו בבית. המנות המסורתיות והאהובות כמו הפלוב, המנטי, הבאחש והסמסה. זה מה שהם מגישים במסעדה. כל זה לצד שפע של בשרים טריים על האש. האווירה במקום מחזירה את הסועדים למקורות העתיקים בבוכרה. האוכל מוגש בכלים מסורתיים אותם הביאו האחים מארץ מולדתם מה שבהחלט משלים את האווירה המיוחדת.
מפגש של האוכל הבוכרי עם החך הישראלי
החך הישראלי הוא מעט שמרני והרבה בררן. יש לו את הטעמים המוכרים והקבועים שהוא מתחבר אליהם כאשר הטעמים החדשניים והתבלינים הלא מוכרים לא תמיד עוברים אותו בשלום. אך מעניין לגלות שטעימה חוזרת של מאכלים מסורתיים של עדות שונות מצליחות איכשהו לעבור את מבחני הטעם של החך הישראלי כאשר עם הזמן הם נכנסים והופכים להיות חלק מהתפריט. מה שמראה לנו עד כמה אנחנו כן פתוחים לעולם וכן שמחים לשדרג ולייעל את התפריט היחסית מצומצם שלנו. כך למעשה יש לנו כיום מטבחים רבים בתוך המטבח הישראלי.
זה בדיוק מה שעושים בראיחונה. בראיחונה מפגישים את האוכל הבוכרי עם החך הישראלי ויוצרים את ההיכרות בצורה הכי חמה והכי מרגשת שרק יכול להיות.
התפריט של ראיחונה
המסעדה המושקעת מגישה מנות טעימות מלאי כל טוב. מנות שמקורם כמובן מהמטבח הבוכרי המסורתי כאשר הכול מבוסס על מתכונים משפחתיים.
מבחר של מנות מקוריות כמו למשל הלחם המיוחד אותו אופים על הדפנות של טאבון בוכרי מסורתי, הסמסה, הפלוב, מרק השורפה, הצ'בורקי, הבאחש, מנות הירק המבושלות, מנות הכיסונים המגוונות וכמובן גם מגוון הסלטים הטריים. ועוד לא הזכרנו את הבשרים על הגריל שנעשים ביד אמן וממתינים אף הם לחובבי הבשר.
האירוח במקום הוא חם ולבבי היוצר תחושה משפחתית מזמינה.
לא רק אוכל בוכרי
לאור ההצלחה של המסעדה החליטו שני האחים להרחיב את מעגלי העסק. לאחר הסגרים הקשים שהיו בתחילת הקורונה הם פתחו אולם בוטיק המיועד לאירועים קטנים. אולם מתאים ל – 60 עד 15 אורחים. במקום מתעסקים לא רק באוכל הבוכרי אלא שהורחבו המעגלים למגוון גדול של מנות ייחודיות ועשירות. האולם עצמו מעוצב בפאר ויוקרה ובטוב טעם מה שיוצר אווירה מיוחדת באירועים המתקיימים במקום.
האולם מנוהל על ידי המשפחה כולה מה שמעצים את התחושה המשפחתית של המקום.
במקום נערכים אירועים מכל הסוגים. אירועי בר ובת מצווה, חתונות, ימי הולדת, חינות ועוד.
גולת הכותרת אלו הן מנות השף הטעימות והמושקעות. אולם האירועים עם הפנים לכל הקהלים בציבור הישראלי כאשר המנות הינן מגוונות ומתאימות לכל חך.
כשמבשלים מהלב האוכל מושלם
המוטו הזה של בישול מהלב, בישול מתוך רצון לשמח אנשים ולגרום להם תחושות טובות, זה מה שבעצם מוביל את דרכה של המסעדה לאורך כל הדרך. זה היה החזון עוד לפני שהמסעדה הוקמה וזה גם מה שקורה עכשיו אחרי שהמסעדה מצליחה ויש לה את הסועדים הקבועים והלא קבועים שלה. כך זה גם באולם האירועים המפנק. כי הם יודעים שרק השקעה באוכל, רק שימת דגש על הטריות, על התיבול, על הטעמים, על השפע לצד יחס חם ומזמין ללקוחות, זה מה שמרים את ההצלחה של העסק. מי שמרוויח מזה הכי הרבה אלו הם הסועדים והאורחים.
אירוע מושלם בראיחונה
אירועים המתקיימים בראיחונה הם אירועי בוטיק לכל דבר. האורחים נהנים מאווירה נעימה ומפנקת באולם המרהיב והמושקע. הם מקבלים יחס אישי, שירות מקצועי וקשוב וכפי שכבר ציינו, אוכל המוגש כיד המלך.
ישנה גם אפשרות להוסיף שירות של זמר אורח מה שיעלה וירומם את האווירה באירוע וישמח את קהל החוגגים.
ראיחונה – צריך לראות וגם לטעום כדי להבין! מומלץ בחום!